F A K E S M I L E


ENTRY ABOUT LINKS STUFFS FCBOOK TWITTER ASK.FM NEWER OLDER +FOLLOW

Buah hati Fiea.. Chuu~
Assalamuailaikum..



:35:Para penonton..Bapak-bapak..Ibu-ibu..
Aik ape yang Fiea melalut niekan.
Saje jewp.Excited nak tunjuk buah hati Fiea..Nak tunjuk my heartbeat dekat korang:h:
Nak tawukan siapa?
Meyh cini kita terjah..






Yang ke-1


Nichkhun
Nie haaa..Nichkhun.Salah seorang dari group 2PM..Prince Thailand.Ish kalau dapat bf muke ala-ala Nichkhun nie.Atoyai..Sumpah tak cari lain.kalau kene tinggal frust tertonggeng..
#berangan jewp lebih..



Yang ke-2

Cheondung
Cheondung..Salah seorang daripada group MBLAQ..Adik Sandra(2NE1)
heee..Comey kan..Geram na tegok.Lagi-lagi dalam video clip CRY..
Memey comey bagi Fiea



Yang ke-3


Choi Minho
Salah seorang daripada kumpulan SHINEE
Suke amat bila dia senyum.
Nampak cute dan Sweetkan..



:69:Ciri-ciri lelaki yang Fiea minat.Fiea lebih berminat pada lelaki yang berwajah comel bukan kacak.Nampak perbezaan anatara comel dan kacak.Fiea pun tak tahu kenapa.Tu yang susah nak cari BF ne..hahaha..:face64:





1 comment[s] | back to top

Contest blog paling cun


Hye..Hye..Sedang Fiea berblogwalking.Tibe-tibe Fiea terjumpa satu pertandingan nie.Fiea nak joinlah.Bagi sesiapa yang berminat dan hendak join..singgah blog INI..

Blog yang telah ditag oleh Fiea
  1. Fieka Violet
  2. QasehMirrah
  3. Princess
  4. #thesnookiepoo#
  5. Dylla
  6. themagicisinyourself

0 comment[s] | back to top

Assalamualaikum...




Hye korang.Bagi sesiapa yang tengah pening-pening cari header blog.Sini Fiea dengan baik hatinya hendak kongsikan kepada korang.Mana tahu korang berkenan.Ambillah tanpa bayaran.Free sahaja.Buat sementara ini,Fiea hanya sempat buat yang ini sahaja.Kemudian Fiea akan buat yang baru.Janji loarh.Tapi tak seberapa cantik dan simple.Fiea tak kreatif sangat na.korang hanya perlu save image yang korang mahu sahaja..Background header nie transperent.


:60: Ambik-ambik.Jangan malu-malu.Jangan segan-segan.











0 comment[s] | back to top

Tutorial :Ayat bergerak bersama cute bear
Assalamualikum..





Hye korang.Apabila korang singgah ke blog Fiea dah tentu korang nampak ayat yang bergerak-gerak bersama dengan cute bear dekat atas tu .Bagi korang yang telah jatuh hati dengan bende alah itu..Sini Fiea ajarkan kepada korang..

Firstly korang singgah ke laman web Ini

Jangan terkejut pulak sebab laman web itu berbahasa cina.
Relex-relax Fiea ajarkan.Jangan mengelabah.
Bila korang sudah bukak laman web tersebut..
korang scroll sehingga jumpa gambar dekat bawah nie.
Korang boleh pilih antara dua pilihan .

Bila dah jumpa gambar itu..Korang copy URL bawah nie.





Korang padam tulisan cina itu gantikan dengan ayat yang korang hendak tulis ok.

:67: Dashbord > Design > Add Gadget > HTML/JavaScript
Korang pastekan url yang korang copy itu.
Tekan done dan save..
siap sudah!















0 comment[s] | back to top

Percutian
Assalamuailaikum



Heloo..Dah lama Fiea tak update blog neh.Seminggu dekat Kl rumah mama Fiea iaitu mak sedare Fiea.Dan 3 hari dekat Perak.Aduhh.Nak cerita dari mana dulu yep.Ok lah.Fiea cerita bila Fiea bertolak dari Kuala Lumpur ke Perak.

Tarikh 24/12/2011..Fiea,ibu,abah,adik dan sepupu Fiea pergi bertolak ke Perak dari rumah mama.Actually Fiea pergi bukan sahaja bersama keluarga tetapi Konvoi kereta Kembara.Kembara Malaysia.:face51: Mula-mula berkumpul dekat satu perhentian.Sebanyak 15 buah kereta kembara telah mengikuti konvoi ke Perak nie.Mula-mula rasa kekoklah sedikit.Biasalah tak kenal dan tak pernah jumpa.Baru first time jumpakan.Tapi semuanya tak sombong-sombong pun. tag Tegok tu.Banyak kereta kembarakan tag

Tiba sahaja dekat lumut Perak,disitulah tempat kami menginap di homestay.Homestay tu besar dah best.Complete dengan segala-galanya.Apabila berada dekat homestay itu semakin rapatlah hubungan kitaorang.Selepas itu kitaorang pergi ke pameran di Mutiara Armada.Harga barang dekat situ murah-murah na..Best! Tambahan pula Mutiara Armada itu baru sahaja dibuka.So tak ada ramai orang.Dah macam supermaket sendiri.Macam-macam boleh buat dekat situ.Ada yang main bowling dekat situ tapi Fiea,family Fiea dan sepupu Fiea tak main bowling.Tak minat dan tak reti.Muahahha,.:face50:


Pada keesokkan harinya pula kitaorang pergi ke waterpark.Bagi sesiapa yang hendak pergilah.yang family ada anak-anak kecik tu sudah tentu pergi ke waterpark.Budak-budak suka air.Termasuklah Fiea.Nampak kolam renang.Amboi excited sangat.:face40: Harga nak masuk ke dalam waterpark.Dewasa Rm8 dan kanak - kanak Rm5.Tapi kanak-kanak yang ketinggian lebih dari 3 inci dah dikenakan bayaran dewasa.Ibu dan abah berbual dengan rakan-rakan kembara tu.Fiea,adik Fiea dan sepupu Fiea terjun ke dalam air.

tag Fiea dan sepupu Fiea.Hensemkan dia tag

After berenang itu,Fiea,adik dan sepupu Fiea itu tak kuar-kuar dari homestay.Penat loarh.Biarkan ibu dan abah date berdua.Berjalan-jalan berdua jewp.Kasi chance.kehkehkeh..Makanan telah disediakan dari hari pertama hinggalah ketiga.Makanannya sedap-sedap.Banyak loarh..

Malam itu pula kitaorang buat BBQ.Aduuhh..Fiea dalam tak boleh makan makanan seafood.Tahan sahajalah tekak nie.Makan satu udang je.Kalau lebih-lebih makan makanan seafood.Habislah muka Fiea.Alegic.Fiea hanya makan laksa , ayam dan hotdong bakar.Tambahan pulak ada durian.Amboii..Fiea hantu durian meyh.Sedap-sedap.makan bayak-bayak.Sampai terlebih makan malam tu.

Pada hari ketiga pula,kami bersiap-siap untuk balik.Tetapi sebelum balik itu kami singgah ke Taiping rumah cikgu Faiz.Ada buat kenduri kalau tak silap Fiea.Sedap woo makanan yang cikgu Faiz hidangkan..Yumm..yumm..Dapat makan free lagi.Dekat sana pun durian disediakan tapi Fiea tak makan sebab Fiea dah mula sakit tekak dan batuk-batuk.On the Way nak sakit..nggeehh!! :face63:

Selepas balik dari rumah cikgu Faiz kitaorang pergi ke satu tempat dekat Taiping.Fiea tak ingat loarh nama tempatnya.Tapi tempat situ ad tasik,zoo dan macam-macamlah.Memang cantik sangat pamandangan dekat situ.Setelah posing-posing dekat situ.Bahagian penghujung.Amboi siap ada bahagian penghujung yewp.Salam bersalaman anatara satu sama lain.Selepas itu bertolak ke rumah masing-masing.

tag Tegok tu.Cantik!!tag


Fiea singgah ke Kuala Lumpur untuk hantar sepupu Fiea balik.Rumah bapak sedare Fiea.After that,Fiea kene singgah rumah mama.Mama sediakan macam-macam makanan.Keje Fiea memeang makan sahaja.Berat naik agaknya.Dalam pukul 10.00 malam baru Fiea bertolak balik ke Muar.Alhamdullilah Fiea selamat tiba di rumah..The end

Bagi korang yang nak tegok gambar-gambar dan pemandangan yang lain singgah dekat Facebook Fiea ok.^__^



0 comment[s] | back to top

Kuala Lumpur
Assalamualaikum...




Hye..Fiea sekarang tak ada dekat Muar dah.Sekarang Fiea ada dekat Kuala Lumpur.Stay dekat rumah mak sedare Fiea,Mama dekat Damansara.Sekarang nie Fiea ada dekat office mama.Duduk on9 mengahadap komputer Apple die..Ayoo..Ibu dan family Fiea ada dekat Muar.Hanya Fiea saje tinggal dekat KL nie.Saje nak biasekan diri berjauhan dengan ibu.Tak lama lagi dah kene keje.Tak duduk Muar.Sedih-sedih..


2 comment[s] | back to top

Segamat Mari
Assalamualaikum...




Hye..Hye..Fiea hendak story tentang semalam.Semalam tak update blog la.Letih sangat tawu.Semalam Fiea pergi ke Segamat.Ade siape-siape stay Segamat tat cini? Kenapa tanye yew.Saje je hendak tanye..kuikuikui...Sedara Fiea muke ala-ala Karena Kapoor nie menikah semalam.Yooo..Canti loarh..Adik- beradik die memey cantik-cantik berlaka.Tegoklahkan..Sedare Fiea biase la.uhuks terpersan lagi di sini.Lalalala....:face42:Manu masakan semalam.Asam pedas,labu masak lemak,ikan kering dan favorite Fiea sambal tempoyak..Simplekan tapi sedap yang amat tawu.Nak tambah nasi segan la pulak..terpakse tahan jew..hehehe..Dekat sane sempat la posing-posing gambar dekat atas pelamin.Teringin gak duduk atas pelamin..tapi kawin tu lame lagi..Pegantin yew baju putih tu...agak-agak nak tegok picture lagi singgah lew dekat Facebook Fiea ok..^__^




















































0 comment[s] | back to top