F A K E S M I L E


ENTRY ABOUT LINKS STUFFS FCBOOK TWITTER ASK.FM NEWER OLDER +FOLLOW

Percutian
Assalamuailaikum



Heloo..Dah lama Fiea tak update blog neh.Seminggu dekat Kl rumah mama Fiea iaitu mak sedare Fiea.Dan 3 hari dekat Perak.Aduhh.Nak cerita dari mana dulu yep.Ok lah.Fiea cerita bila Fiea bertolak dari Kuala Lumpur ke Perak.

Tarikh 24/12/2011..Fiea,ibu,abah,adik dan sepupu Fiea pergi bertolak ke Perak dari rumah mama.Actually Fiea pergi bukan sahaja bersama keluarga tetapi Konvoi kereta Kembara.Kembara Malaysia.:face51: Mula-mula berkumpul dekat satu perhentian.Sebanyak 15 buah kereta kembara telah mengikuti konvoi ke Perak nie.Mula-mula rasa kekoklah sedikit.Biasalah tak kenal dan tak pernah jumpa.Baru first time jumpakan.Tapi semuanya tak sombong-sombong pun. tag Tegok tu.Banyak kereta kembarakan tag

Tiba sahaja dekat lumut Perak,disitulah tempat kami menginap di homestay.Homestay tu besar dah best.Complete dengan segala-galanya.Apabila berada dekat homestay itu semakin rapatlah hubungan kitaorang.Selepas itu kitaorang pergi ke pameran di Mutiara Armada.Harga barang dekat situ murah-murah na..Best! Tambahan pula Mutiara Armada itu baru sahaja dibuka.So tak ada ramai orang.Dah macam supermaket sendiri.Macam-macam boleh buat dekat situ.Ada yang main bowling dekat situ tapi Fiea,family Fiea dan sepupu Fiea tak main bowling.Tak minat dan tak reti.Muahahha,.:face50:


Pada keesokkan harinya pula kitaorang pergi ke waterpark.Bagi sesiapa yang hendak pergilah.yang family ada anak-anak kecik tu sudah tentu pergi ke waterpark.Budak-budak suka air.Termasuklah Fiea.Nampak kolam renang.Amboi excited sangat.:face40: Harga nak masuk ke dalam waterpark.Dewasa Rm8 dan kanak - kanak Rm5.Tapi kanak-kanak yang ketinggian lebih dari 3 inci dah dikenakan bayaran dewasa.Ibu dan abah berbual dengan rakan-rakan kembara tu.Fiea,adik Fiea dan sepupu Fiea terjun ke dalam air.

tag Fiea dan sepupu Fiea.Hensemkan dia tag

After berenang itu,Fiea,adik dan sepupu Fiea itu tak kuar-kuar dari homestay.Penat loarh.Biarkan ibu dan abah date berdua.Berjalan-jalan berdua jewp.Kasi chance.kehkehkeh..Makanan telah disediakan dari hari pertama hinggalah ketiga.Makanannya sedap-sedap.Banyak loarh..

Malam itu pula kitaorang buat BBQ.Aduuhh..Fiea dalam tak boleh makan makanan seafood.Tahan sahajalah tekak nie.Makan satu udang je.Kalau lebih-lebih makan makanan seafood.Habislah muka Fiea.Alegic.Fiea hanya makan laksa , ayam dan hotdong bakar.Tambahan pulak ada durian.Amboii..Fiea hantu durian meyh.Sedap-sedap.makan bayak-bayak.Sampai terlebih makan malam tu.

Pada hari ketiga pula,kami bersiap-siap untuk balik.Tetapi sebelum balik itu kami singgah ke Taiping rumah cikgu Faiz.Ada buat kenduri kalau tak silap Fiea.Sedap woo makanan yang cikgu Faiz hidangkan..Yumm..yumm..Dapat makan free lagi.Dekat sana pun durian disediakan tapi Fiea tak makan sebab Fiea dah mula sakit tekak dan batuk-batuk.On the Way nak sakit..nggeehh!! :face63:

Selepas balik dari rumah cikgu Faiz kitaorang pergi ke satu tempat dekat Taiping.Fiea tak ingat loarh nama tempatnya.Tapi tempat situ ad tasik,zoo dan macam-macamlah.Memang cantik sangat pamandangan dekat situ.Setelah posing-posing dekat situ.Bahagian penghujung.Amboi siap ada bahagian penghujung yewp.Salam bersalaman anatara satu sama lain.Selepas itu bertolak ke rumah masing-masing.

tag Tegok tu.Cantik!!tag


Fiea singgah ke Kuala Lumpur untuk hantar sepupu Fiea balik.Rumah bapak sedare Fiea.After that,Fiea kene singgah rumah mama.Mama sediakan macam-macam makanan.Keje Fiea memeang makan sahaja.Berat naik agaknya.Dalam pukul 10.00 malam baru Fiea bertolak balik ke Muar.Alhamdullilah Fiea selamat tiba di rumah..The end

Bagi korang yang nak tegok gambar-gambar dan pemandangan yang lain singgah dekat Facebook Fiea ok.^__^



0 comment[s] | back to top